top of page
Kopio tiedostosta Niina venyy1-1.jpeg

Moi, mä oon Niina!

Löysin tieni joogan pariin 2013 ja matka vain jatkuu. Aloitin astangajoogalla, siirryin siitä omalle keholleni sopivampaan vinyasaan 2016 ja käsillä tasapainoilut aloitin 2021. Rakastan joogan monimuotoisuutta ja sitä, että harjoittelu ei lopu koskaan – aina löytyy jotain uutta opittavaa. Pitkän matkani varrella olen ymmärtänyt, ettei jooga ole vain fyysinen harjoitus, vaan elämäntapa jonka toivon kantavan pitkälle. Mielestäni jooga kuuluu ihan kaikille ikään, kokoon, sukupuoleen ja fyysiseen kuntoon katsomatta, ja tämä on yksi niistä syistä, miksi minusta tuli opettaja.

Yogi style-11.jpeg

Sosiaalinen media asettaa nykyään uskomattomia paineita ja antaa toisinaan jopa absurdin kuvan siitä, millaista jooga on ja millainen sinun tulisi olla, jotta voisit sitä harrastaa. Internet on pullollaan kuvia huippukuntoisista ihmisistä kalliissa treenivaatteissa tekemässä fysiikkaa ja painovoimaa uhmaavia liikkeitä ja mainoksia 30 päivän haasteista, joiden aikana luvataan unelmien vartalo ja terveelliset elämäntavat. Tällainen voi olla luotaantyöntävää, sillä realiteetit ruudun toisella puolella ovat usein aivan toisenlaiset. “En ole tarpeeksi notkea tai urheilullinen.” “En omista hienoja jumppavaatteita saatika kallista mattoa.” “Olen liian vanha, heikko, ylipainoinen tai mitä tahansa, joka estää minua aloittamasta harrastuksen.” Guess what! Minä aloitin joogan kulahtaneissa verkkareissa. Joogasin halvalla jumppamatolla, josta irtoili palasia. En ollut millään lailla notkea – en saanut sormia lattiaan eteentaivutuksessa enkä edes käsiä yhteen pään yläpuolella. Elämässäni oli suuria muutoksia, stressiä ja paineita, enkä huolehtinut itsestäni yhtään. Ystävän inspiroimana raahauduin kuitenkin elämäni ensimmäiselle joogatunnille ja olin myyty samantien. Tämä oli puhtaasti opettajan ansiota, sillä hän loi turvallisen ja hyväksyvän ympäristön aloittaa uusi harrastus, ja astuttuani ensimmäisen kerran matolle paluuta ei enää ollut.

Aloitin joogan kulahtaneissa verkkareissa. Joogasin halvalla jumppamatolla, josta irtoili palasia.
Iloinen opettaja-1_edited.jpg

Haluankin olla itsekin turvallisen ja hyväksyvän ympäristön tarjoava opettaja ja auttaa sinua löytämään sen, mitä ikinä omalta matkaltasi tavoitteletkaan. Haluan kannustaa ja rohkaista kokeilemaan jotain uutta, joka voi auttaa sinua löytämään iloa, rauhoittamaan mieltä tai haastamaan kehoasi – sinun omalla tavallasi. Jokainen oppilas kohdataan yksilönä ja jokainen oppilas on tärkeä.

CV

Niina Mensonen
Yoga Alliance qualified yoga teacher
200-RYT

Koulutus

2022

Yogi Flight School

Anatomia & Kehotietoisuus

Joogaopettajakoulutus, vinyasa, 200h

Kurssi anatomiasta ja kehotietoisuudesta joogassa, 25h

2021

Yogi Flight School

Arm balances and inversions, 30h

Opetuskokemus

2022

Asana-asema: Johtava opettaja ja perustaja

Yksityisopetus oppilaille (Lahti, Helsinki, Hollola)

Summer Yoga Retreat, 1 päivä (Hollola)

Pienryhmätunnit

Sweco Infra & Rail Oy:

  • Joogatunteja toimistotyöntekijöille (Lahti)

  • Joogatunti tiimin strategiapäivässä (Helsinki)

Tunnit

Vinyasa

Yin

Yoga Nidra, meditaatio

Arm balances

Live & online

Laita viestiä

+358 40 558 2805

Meilaa

Seuraa

  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.Instagram
bottom of page